sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Mopsi open show + match show savonlinnassa...

Eilen käytiin siis mopsien näyttelyssä, joka oli epävirallinen. Tuomarina oli Norjalainen Heidi Fridtjofesen, joka valmistuu piakkoin viralliseksi tuomariksi. Narttu pennuissa 6kk-9kk oli viisi osallistujaa, joista yksi ei ollut paikalla. Doris hienosti PEK2 KP, Doriksen sisko Neela PEK3 & veli Riki PEK2.Tulos: PEK 2 KP
Arvostelu: 6 months. Excellent type and size. Nice round head ? nice wrinkle & expression. Good jaw. A bit big ears. Compact, short body with excellent tail & tailset. Excellent top- & underline. Very good angulation in front & near. Excellent chest for age. Excellent movement . Excellent coat & colour. Excellent presentation.

Meillä oli myös kasvattajaluokka pennuilla, kun siellä oli semmonen, kuin kasvattajaluokka pennut. Oltiin ainoa ryhmä joten oltiin ROP KASV KP.Tulos: ROP KASV KP 
Arvostelu: Three black puppies. From same litter. All with similar heads & expressions. Short, compact bodies. Good bone (?). Nice coat & color. Congralations & good luck to the breeder.


Seuraavana päivänä eli tänään kävin Telman kanssa. Pieniä koiria ei juurikaan ollut kovin montaa, kuin esim. pari ranskista, staffi... Juttelin kahdelle tiibetinmastiffin omistajalle ja eräälle sekarotuisen omistajalle. Telma sai kehuja miten hyvä on tokossa ja tämä seropin omistaja sano et menkää ihmeessä möllitokoihin et monilla menee huonomminkin. Alotettiin Telman kanssa junior handlerissa, jossa oli neljä osallistujaa. Tuomarina oli tuttu Hannu Sistonen. Pöydällä piti näyttää hampaat, kertoa koiran rotu ja roturyhmä. Liikkeenä oli kolmio. Ennen sijoittamisia tuomari pyysi minua tulemaan keskemmälle kehää ja sanoi, että tässä esimerkki kuinka handleri väistää tuomaria, kun handleri ei saa koskaan olla tuomarin ja koiran välissä. Oli jotenkin jännää toimia esimerkkinä muille:D Tuloksena siis JH1.

Seuraavana oli FCI -ryhmät. Ryhmät 3,4 & 9 oli siis yhdistetty ja koiria oli yhteensä neljä. Eli staffi, 2x ranskis sekä me. Siellä sitten sijoituttiin FCI9 1, joten jatkettiin BIS -kehään.

BIS -kehässä koiria taisi olla yhdeksän tai kahdekan ja kaikki sijoitettiin. Me oltiin sitten neljänsiä ja olen kyllä tyytyväinen Telmaan, kun ollaan oltu ainoastaan kerran BIS -kehässä tätä ennen. Tulos BIS4.


FCI9 1, BIS4 + JH1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti