torstai 14. helmikuuta 2019

Tammikuun kuulumisia

Kauheasti ei ole taaskaan tapahtunut mitään uutta. Ollaan käyty näyttelyssä ja treenattu muutama kerta.

13.01. kävästiin kummankin tipsun kanssa Lahden ryhmänäyttelyssä ja otettiin kyytiin myös Emilia joka kisasi siellä ekaa kertaa junnuissa.


Mitään erikoisuuksi ei odotettu eikä sieltä mitään tarpeellista saatukkaan. Kivat arvostelut jotka oli ihan koirien näköiset. Nooalle AVO EH AVK3 & Telmalle kolmen vuoden tauon jälkeen AVO EH AVK4 jossa meni yhden lupaavamman koiran ohitse vaikka ei omaakkaan kovin nättejä liikkeitä! Arvostelussakin tuomari sanoi, että on hyvin kaunis rodun edustaja, mutta tarvitsee paremmat liikkeet :'D


15.01. käytiin Merlinin kanssa treenaamassa hallilla kera Pian ja hänen yhden isovillis Eeron kanssa. Eero ois niin kovasti halunnu leikkiä Mertsin kanssa, mutta ei uskallettu antaa leikkiä, ettei satu mitään, kun Eero on kuitenkin niin iso ja raju leikkimään.


Otettii tuolloin keppejä ja keinua (ekaa kertaa) sekä loppuun lyhyttä rallittelu rataa.

Kepit ihan ok, mutta meinaa mennä overiksi sillon kun käy liikaa kierroksilla. Keinua otettiin yhdessä Pian avulla ja alkuun olikin tosi jännää kunnes keksin laittaa Mertsille valjaat henkiseksi tueksi ja pidin niistä itse hitusen kiinni... Ja tadaa koiraa ei haitannut liike yhtään! Pamausta ei vielä otettu vaan laskettiin hitassti alas, mutta hyvältä vaikuttaa.

20.01. Nooa ajatteli vaihteeksi ottaa Mertsinkaa yhteen mun äidin luona ja lopputuloksena yksi kuolainen koira sekä yksi veressä oleva... No putsasin Merlinin verestä ja siinä ei sitten ollutkaan yhtään vekkiä joten menin katsomaan Nooan... Ei yhtään haavaa eikä verta kunnes tajusin katsoa suuhun. Sieltä oli lähtenyt alhaalta edestä kaksi hammasta (jotka oli entuudestaan heiluneet vähän)! Alkuun ajattelin, että jaahas sinne meni näyttelyt hänen osalta, mutta katsoin vielä tarkemmin ja ei se niin pahalle näyttänytkään sillä purennan näkee vielä lopuista hampaista.


Varasin kuitenkin seuraavana päivänä vielä sille päivälle hammaskivenpoiston (tsekataan kaikki hampaat ja ettei irronneista jäänyt juuria) sekä hammastodistuksen teon. Täytettiin paperit kennelliiton paperia varten ja laitettiin ne etipäin menemään. Eläinlääkäri kehui tuon hampaita muuten sillä niissä ei ollut juuri yhtään hammaskiveä.

Jatkan tätä toiseen postaukseen sillä muuten tästä tulee melko pitkä... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti