maanantai 6. elokuuta 2018

Kuulumisia parilta kuukaudelta...

Tässä on näköjään aikaa kulunut eikä pariin kuukauteen ole tullut mitään tekstiä blogin puolelle :'D instagramissa ollaan kyllä oltu suht aktiivisia, mutta voitaisiin vähän kerrata mitä on tapahtunut tässä välissä...

Heinäkuu

Käytiin 7.7. Juvalla näyttelyssä Merlinin kanssa josta saatiin meidän toinen SERTi sekä oltiin vielä VSP! Tuomarina Paavo Mattila ja arvostelu meni näin...

"Erittäin kaunis uros, jolla erittäin hyvä pää. Hyvät korvat. Kaunis kaula. Erinomainen runko, ylälinja & raajat. Hyvä hännänkiinnitys. Liikkuu hyvin. Erittäin hyvä esiintyminen."

11.7. käytiin koko lauman kanssa treenaamassa piiitkästä aikaa agilityä ja treenikaverina oli jälleen ihana Anni ja hänen whippet pojat Reino & Aarne.


Telma sai tehdä lyhyttä rataa ja hitto mikä energia sekä vauhti tuolla oli! Sai muuten juosta kovaa... Nooa kokeili vaan muutamia kertoja yksittäistä hyppyä ja sai juosta lelun kanssa. Merlin teki pientä rataa sekä vähän keppitreeniä. Oli hiton kivat treenit kyllä!


Heinäkuun lopulla sain tilaamani kepit ja treenattiin niitä Merlinin kanssa kahteen kertaan äidilläni (tehtiin ukin kanssa ohjurit itse). Tekniikka rupee löytymään, mutta tuo vetää alkuun niin paljon kierroksia kepeistä, että menee homma ihan velliksi...mutta kun kierrokset saa alas niin tekee hkenosti.

25.7. meillä kävi koirahieroja, kun huomasin, että Merlinillä on selkäjumissa (keppitreenien jäljiltä). Saatiin hyvin auki, mutta seuraavana päivänä rupesi varomaan kaulaa (teen tästä oman postauksen!)...


27.7. Käytiin meijän seuralla SAGIn mittaustilaisuudessa, kun kerrankin oli lähellä. Saatiin myös hommattua kisakirja vaikka ei kisata vielä pitkään aikaan, mutta ompahan valmiina sekin. Selkeä minihän tuo oli niin kuin tiesin! Mertsi mitattiin siis 30-31cm (näyttelyissä mitattu 32cm).


29.7. koitti Mikkeli KV jossa oli vain 5 harjista ja Merlin oli ainut kolmesta uroksesta joka pystyi ottamaan SERTin vastaan joten jos tuomari tykkäisi tuosta niin meillä olisi uusi valio... Merlinillä oli edelleen kaula kipeänä, mutta päätin silti lähteä, kun tuo oli niin innoissaan lähdössä. Kehässä oli onneksi oma iloinen itsensä jos pöydällä tapahtunutta muutamaa inahdusta ei lasketa...mutta tuloksena meille tuli AVO ERI AVK1 SA PU2 SERT -> FI MVA & VARA-CACIB!!

Tuomari kertoi pu -kehässä mistä tykkäsi koirissa ja mistä ei niin paljoa. Merlin oli hänestä paras liikkuja sekä kaunis naamaisin, mutta tarvitaan lisää treeniä kehässä näyttelyihin. Tuomarina oli Jadranka Mitajovik, Kroatia


Arvostelu:
"2 years old male. Good type and size. Head with nice proportions. Elegant enough. Very good underjaw. Excellent forechest. Good neck and shoulders. Good topline and rear angulation. Bit short croup. Bit high tail set. Good coat texture. Should be trained for the show better."

30.7. Päädyin soittamaan eläinlääkärille Merlinin kipeästä kaulasta sillä se oli mennyt niin pahaksi, että tuo kiljui tosi paljon. Saatiin aika samalle päivälle, käytiin juttelemassa ja saatiin kipulääkkeet matkaan. Oireiden perusteella joko hermo puristuksissa vasemmalla puolella kaulaa tai joku noidannuolen tyyppinen. Itsehän kävin jo kaiken mahdollisen pahan läpi...
Merlin on nyt syönyt lääkettä viikon ja vaikuttaisi, että vaiva meni näillä ohi. Vielä saa ottaa keskiviikkoon asti ja sitten katotaan oliko se siinä, mutta eipä ole ainakaan varonut kaulaa tai kiljunut. Meno on ollu ihan hirvee adhd apina vaikka ei saisi leikkiä tai hyppiä.

Tässä meijän heinäkuun kuulumisia. Vietetään nyt näyttelytaukoa ja seuraavan kerran Merlin on kehässä Jyväskylässä marraskuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti