perjantai 29. joulukuuta 2017

Koirahieronta

Merlin kävi (tai siis hieroja tuli meille) siis hierottavana ekaa kertaa Ti 19.12. Aika tuli siis varattua, kun tokopäivällä selvisi, että Merlinillä on parikin jumia. Tää hieroja oli meille tuttu joten se ehkä "helpotti" hierontaa sinänsä. Alkuun vähän juteltiin ja otettiin sohvalta tyynyt edestä niin mahduttiin siinä hieromaan.


Laitoin Merlinin kyljelleen ja pitelin toisesta etujalasta ettei nousisi kesken (ei paljoo auttanu, kun pari kertaa nousi :'D). Niska oli selkeasti jumissa, lannerangassa oli pahin jumi ja selkeästi Merlin sen näyttikin, kun yritti nostaa päätä. Saatiin onneksi hyvin auki! Myös reisi oli jumissa, mutta vähän. Sitten venyteltiin jalkoja. Merlinille on vähän hankalaa rentouttaa takajalkoja, mutta onnistui se lopulta.


Sitten vaihdettiin toiselle kyljelle ja tää puoli olikin jo huomattavasti helpompi. Ei paljoa tarvinnut pidellä paikallaan ja Merlinistä näki kuinka se nautti tuosta oikein antaumuksella. Oikealla puolella ei ollut pahemmin mitään. Vähän taisi olla takaosassa jotain, mutta hyvin saatiin auki. Nää kaikki jumit oli aikalailla semmosissa kohdissa mistä aksakoirilla niitä löytyy. Hierontaan meni n. 1h ja aika meni tosi nopeasti jutellessa hierojan kanssa. Saatiin muutamia vinkkejä miten voin itse vähän hieroa tota ja itse seurailen millon vaikuttais siltä et tarvii uutta aikaa. Merlinkin kiitti hierojaa vielä pusuilla ja hännän heilutuksella!


Selkeästi tarviis rueta käyttää Merliniä useammin hierojalla, kun koiran käytöskin tokon seuruuta yms. lähellä olemista kohtaan tehdessä juttuja muuttui! Ja siis hyvällä tavalla tietenkin :) Itseasiassa tipsuillekkin voisi varata hieronta aikaa jossain välissä, kun ainakin Telmalla on takaosa jonkun verran jumissa...

Ootteko te käyttäneet koiraanne/koirianne koirahierojalla? Auttoiko teillä ja harrastaako teidän koirat jotain lajia mikä "kehittää" jumeja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti