torstai 30. lokakuuta 2014

Mätsäriä & Lahden pentunäyttely...

Kävästiin siis 25.10. Kouvolan mätsärissä "kenraaliharjoituksissa" seuraavan päivän Lahden pentunäyttelyä varten. Kouvolassa osallistuttiin pennut 5-9kk, junior handler sekä nakkikisa. Ekana mentiin nakkikisaan ja aikana meillä oli joku 45s mutta liian hitaita oltiin silti:D Sitten junior handleriin, joka oli veteraanien jälkeen. Osallistujia oli joku 10 ehkä. Paljon tuomari teetti sitä, että hän kiertää meidän ympäri. Toki oli ihan perus kolmiokin. Päästiin 4 parhaan joukkoon, jolloin tuomari vaihdatti koiria. Minä sain Lotan Lahja staffin (8kk) ja Lotta sai Doriksen (5kk). Hyvin meni ja mentiin ympäri ja seisotettiin koirat. Sitten vaihdettiin koirat takaisin. Tuomari sijoitti 4. ja 3. Enää oli minä ja lotta jäljellä ja tuomari sanoi, että meistä oli erittäin vaikea valita voittajaa, mutta voitto meni sitten meille:D ja tämä tuomari toimii siis virallisissa jh -kisoissa tuomarina. Pennuissa oltiin PUN -ei sij, mutta hyvin käyttäytyi! :)


 PUN -ei sij & JH1

Seuraavana päivä lähdettiinkin Lahtea kohti. Kasvattaja kävi hakemassa meidät n. 6:30 aamulla, koska kyydissä oli Mari & Lotta ja staffi Lahja sekä vipukka Maikki. Heidän kehä alkoi jo 10:00. Kun päästiin paikanpäälle niin leiriydyttiin staffi kehälle. Minä sitten ootteli 12:00 asti, että päästäisiin kehään Doriksen kanssa. Mentiin 12:00 kehälle ja mopsit ei olleet vielä alkaneet. Nuoremmissa uroksissa oli kaksi mopsia, vanhemmissa uroksissa oli yksi uros ja nuoremmissa nartuissa oli neljä. Doriksen veli ja siskokin olivat paikalla. Doriksen veli oli PEK2 nuoremmissa uroksissa. Nuoremmissa nartuissa Doriksen sisko oli PEK3 ja Doris oli PEK2. Kukaan ei saanut KP:ta paitsi nuortenurosten 1., vanhempien urosten 1. sekä nuorempien narttujen 1.  Rop oli nuorten narttujen voittaja ja VSP oli nuorten urosten voittaja.


Tuomari: Tanya Ahlman-Stockmari, Suomi. Tulos: PEK2
Arvostelu: Tiivis runkoinen kompakti narttupentu. Erinomainen ryhti ja ylälinja. Oikea linjainen pää. Hieman kookkaat korvat. Alaleuka voisi kaareutu avoimakkaammin . Tasapainoiset kulmaukset. Musta väri voisi olla syvemmän musta samoin kuin pigmentti voimakkaampi. Tulee vielä saada lisää massaa ja volyymia. Liikkuu ja esiintyy mallikelpoisesti.

Sitten pääsin kasvattajan miehen suomenlapinkoiran kanssa kehään. Vanhempia narttuja oli 3(?). Kehässä meni aika hyvin ja Piela seisoi, kuin unelma.

Tirhan Bievla "Piela" PEK3. Tuomari: Marianne Holm, Suomi. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti