lauantai 5. toukokuuta 2018

Lahti rn 01.05. & Merlin 2v

Tosiaan kävästiin vappuna Lahdessa koiranäyttelyssä poikien kanssa tutun kyydillä. Mietittiin matkan ajan, että millainenhan keli siellä mahtaa olla, kun oli luvannut kaatosadetta...Pojat kehien jälkeen

Oltiin perillä klo 10 aikoihin ja vettä tuli todella vähän. Rupesin sitten raahaamaan poikia häkissä ensin tipsu kehälle. Seurailin aijempaa rotua ja vihdoin n. klo 11:15 alkoi tipsut. Tuomarina tiukka Kati Kilpeläinen-Turunen. Mukava tuomari, mutta Nooa oli etuosaltaan turhan kapea ja etuliike sen takia hieman huono. Tuloksena AVO EH AVK3.


Nooan arvostelu:
Hyvä koko ja mittasuhteet. Riittävä luuston vahvuus. Hieman litteä kallo-osa. Voimakas kuono-osa. Purenta ok. Hieman etuasentoinen lapa. Eturinta ja runko saavat vielä vahvistua. Riittävästi kulmautunut. Voisi liikkua edestä leveämmin. Takaliike ok. Hyvä häntä. Oikea karvanlaatu.

Sitten siirryttiin odottelemaan harjisten kehää. Meillähän vaihtui alkuperäinen tuomari Vesa Lehtoseen sekä lisäksi tuli harjoitusarvostelija. Vesan kehään itseasiassa olenkin halunnut viedä Merlinin joten tämä ei yhtään haitannut meitä. Arvostellessaan ääneen sanoi mm. kuinka avoimia harjiksia tänään on paikalla. Kehui myös Merlinin päätä elegantiksi ja upeaksi. Ihaninta oli kuulla, että turkki on oikean laatuista ja harsomaista. Näin ollen tuloksena ekaa kertaa avoimessa AVO ERI AVK1 SA PU3!


Merlinin arvostelu:
Erinomaiset mittasuhteet. Kaunis pää, viehättävä ilme. Hyvä kaula & ylälinja. Rintakehä saisi olla syvempi. Hieman avoimet kyynärpäät. Tasapainoisesti kulmautunut. Liikkuu tasapainoisesti, mutta liikkeessä voisi olla enemmän tehoa. Hieman tiivis häntä liikkeessä. Erinomainen karvanlaatu.

Kuvista iso kiitos ©Tiina Maikkula
Kotiin päästyä otin Merlinistä 2v synttärikuvan ja somisteet sopii miusta hyvin vappuun sekä Merlinin nimeen joka viittaa velhoon :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti