keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Lahti kv 21.3.- 22.3.

Käväsin lahdessa koiranäyttelyssä kumpanakin päivänä. Lauantaina olin lähinnä kuvaamassa ja neuvomassa kaveria. Kävin myös moikkailemassa tuttuja. Kokeilin myös yhtä kultaistanoutajaa, joka minun piti esittää hirvensalmi rn, mutta olenkin menossa silloin mätsäriin joten en esitäkkään.


 Cocon 1v testailua

 Karstinpaimenkoira <3

kaverin koira ja kaveri

Noppa <3Sitten sunnuntaina oli Doriksen ja Telman rotukehä sekä junior handler. Ekana "panikoin" kenen kanssa kerkeän kehään ja kuka menee muun kanssa yms. mutta loppujen lopuksi kerkesin hyvin kaikkiin kehiin!

Ensimmäiseksi menin Doriksen kanssa ja junnu narttuja oli ilmottu vain kaksi. Tuomarina oli Tiina Taulos. Mentiin ympäri, jonka jälkeen yksilöarvosteluun. Kuului ERI joten odoteltiin kilpailuluokkaa. Sitten mentiin taas yhdessä ympäri ja tuloksena on JUN ERI JUK2. Tyytyväine olen, vaikka tiesinkin jo alussa, että jäädään kakkosiksi:D 

Väsynyt kisaaja...

Arvostelu: Hyvän kokoinen, tilava runkoinen mutta turhan pulskassa kunnossa oleva musta. Kuono-osa voisi olla leveämpi ja syvempi. Hyvät silmät ja nenävekki. Hyvät korvat. Erinomainen(?) hännän kiinnitys ja kieppi. Normaalisti kulmautunut takaa. Liikkuu hyvällä askeleella. Ylälinja vielä hieman pehmeä. Voisi olla hieman lyhyempi lanne osastaan.

Sitten siirryttiin tipsu kehän luokse odottelemaan vuoroamme. Kävin katsomassa jh:ta sillä välin. Nuoremmat voitti loppujen lopuksi Lotta :)

Kävin Telman kanssa yhteiskierroksella, jonka jälkeen odottelin yksilöarvostelu vuoroa. Avoimessa luokassa oli melko monta koiraa niin, kuin aina. Päästiin vihdoin yksilöön. Tuomari ei pitänyt kovin pitkään pöydällä, teetätti edestakaisin sekä kolmion. Tuomari oli siis  Vicki Scheider, Australiasta. Hän arvosteli mukavan nopeasti mielestäni! Sieltähän välähti sitten sininen -lappu eli EH! pitkän H linjan jälkeen saatiin EH josta olin tyytyväinen vaikka ei kilpailuluokkaan päästykkään. Eli AVO EH.

(c) Jin K

Arvostelu: Pienempi kokoinen feminiininen narttu. Hänellä on erittäin hyvä pää. Oikea pää ja kaula (?). Tasapainoinen runko. Vahva ylälinja. Oikea hännänkiinnitys. Hänellä on erittäin hyvät etukulmaukset, hieman puuttuu ? kulmaukset. Liikkuu kohtuullisen hyvin.

Juoksin rotukehän jälkee suoraan junnukehään, koska vanhemmat alkoivat silloin. Kilpailijoita oli todella paljon n. 45 yhteensä. Meidät jaettiin moneen ryhmään ja itse kuuluin ensimmäiseen. Mentiin yhdessä ympäri ja seisotettiin koirat. Tämän jälkeen odottelin yksilöä. Kun pääsin Telman kanssa pöydälle niin odottelin, että tuomari saa arvostelua aiemman kisaajan. Tuomarina toimi Perttu Ståhlberg, Suomesta. Ensin hän katsoi kauempaa ja tuli katsomaan koiraa edestäpäin. Pyysi näyttämään purenna sekä kertomaan mistä maasta kyseinen rotu on. Ne meni osaltani hyvin. Sitten edestakaisin sekä kolmio. Pöydän eteen seisottamaan ja tuomarin luvalla takaisin muiden luo. Odoteltiin melko pitkään, että kaikki saatiin katsottua. Porukka oli niin kovaa, että eihän me enää pärjätty, joten tuloksena JH-.

Arvostelu:
Liikkeet ryhmässä: erinomainen
Yksittäisliikkeet: erittäin hyvä
Seisottaminen: erinomainen
Hampaiden/purennan näyttö: erinomainen
Yhteistyö koiran kanssa: erinomainen
Rodun tuntemus: erinomainen
Yleisvaikutelma: erinomainen
Kommentit: Hyvä yhteistyö. Hyvin koiran huomioon ottava esittäminen.

Tämmönen lähti myös kotia:D joko Telmalla tai Nooalla käytössä...

4 kommenttia: